Hoe er te komen

Via gsm:  39 20 07.80 N en 8 40 57.33 W

Zie ook kruisje op kaart bij fotos, hoe er te komen.

Achete ligt kort bij de N3, de weg van Santarém naar Torres Novas. Met de auto vanaf Nederland is het ongeveer 2.200 km, volledig snelweg tot de laatste 40 km. Aan tol ben je in Frankrijk en Spanje enkele reis ongeveer 90 euro kwijt. Vanaf Burgos is de autoweg tolvrij en erg rustig.

De route loopt via Bordeaux naar Spanje en via San Sebastian,  Burgos, Valladolid en Salamanca  naar Portugal.  In Portugal via Guarda, Castelo Branco en Abrantes en de afslag nemen bij Torres Novas. In Torres Novas de N3 richting Santarém gaan volgen. In het begin een smalle weg, gaat over twee snelwegen heen, door Pernes en na ongeveer 30 km kom je in Póvoa de Santarém.

Er zijn diverse goedkope vluchten op Lissabon vanaf Amsterdam, Eindhoven en Brussel.

Vanaf Lissabon via A1 (tolweg) of trein naar Santarém. In Santarém de N3 richting Torres Novas nemen tot, na ongeveer 10 km, Póvoa de Santarém.

In Póvoa de Santarém neem je, bij stoplichten, de afslag naar Achete. Je rijdt door het dorpje Verdelho heen en gaat dan, ongeveer een km verder rechtsaf bij onderstaand bord richting Achete.

 

b-bord-richting-achete

Je komt langs het kerkje Achete, het gemeentehuis (Junta), het kerkhof en neemt dan de eerste weg links (naar beneden). Even later staat een bord met de naam voor de groep huizen : Casais de Estrada. Op de volgende kruising ga je rechts, onze straat in en ziet het huis na ongeveer 100 meter aan je linkerhand.

Zie onder ‘Fotos‘ een routebeschrijving van de laatste kilometers met behulp van fotos van de voornaamste herkenningspunten.

Een auto huren op het vliegveld in Lissabon is niet duur. Zoek maar via google naar Portugal car rent. Zeker buiten het hoogseizoen is het zeer goedkoop

Voor wie volledig met openbaar vervoer wil komen: neem de trein van Lissabon, station Oriente, naar Santarem en in Santarem de bus van station naar centrum.

Zie de website www.rodotejo.pt voor de dienstregeling van de bus naar Achete. Kies ‘interurbanos’, en kies Santarem bij Origens en Achete bij Destinos; of andersom bij de bus naar Santarem. Er gaan echter slechts 4 bussen per dag, minder op zaterdag en niet op zondag.