Hoe er te komen

Via gps:  39 20 07.80 N en 8 40 57.33 W

Het huis ligt aan de straat Rua da Capa Rota, maar heeft geen huisnummer.

Achete ligt kort bij de N3, de weg van Santarém naar Torres Novas. Met de auto vanaf Nederland is het ongeveer 2.200 km, volledig snelweg tot de laatste 40 km.

Er zijn diverse goedkope vluchten op Lissabon vanaf Amsterdam, Eindhoven en Brussel.
Een auto huren op het vliegveld in Lissabon is niet duur. Zoek maar via google naar Lisbon car rent. Zeker buiten het hoogseizoen is het zeer goedkoop.

Vanaf Lissabon via A1 (tolweg) naar Santarém. In Santarém de N3 richting Torres Novas nemen tot, na ongeveer 10 km, Póvoa de Santarém.
Door Povoa de Santarem rijden. Ook bij de stoplichten in Povoa de Santarem rechtdoor rijden. Als je dit dorp voorbij bent 1e weg L (richting Povoa Nova). Deze weg draait meteen naar L en even verder weer naar R. Ongeveer 1 km deze weg volgen. De 1e weg R nemen (staat bord met Agrifonte, een bedrijf; als je bij het kerkhof komt, ben je de afslag voorbij gereden). Weg gaat omlaag en weer omhoog. Op kruising R. Na 200 m zie je het huis aan de linkerkant.

Voor wie volledig met openbaar vervoer wil komen: neem de trein van Lissabon, station Oriente, naar Santarem en in Santarem de bus van station naar centrum.

Zie de website www.rodotejo.pt voor de dienstregeling van de bus naar Achete. Kies ‘interurbanos’, en kies Santarem bij Origens en Achete bij Destinos; of andersom bij de bus naar Santarem. Er gaan echter slechts 4 bussen per dag, minder op zaterdag en niet op zondag.